Då är det värt att laga sin iPhone

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska göra, huruvida det är värt att laga sin iPhone eller om man ska köpa en ny. När mobilen inte fungerar som den ska är detta dock ett beslut man måste fatta. I vissa fall kan det gå att få mobilen att fungera ytterligare några år, men i andra fall är det bättre att gå vidare.

Det som avgör om det är värt att laga en iPhone eller ej är främst den skada som har uppstått. Även din budget och dina personliga preferenser kommer dock att spela in i beslutet. Nedan delar vi dock med oss av några generella riktlinjer som kan hjälpa dig att fatta ett mer välgrundat beslut.

Kontrollera om garantin gäller

Många av de problem som kan uppstå med mobilen kan en duktig reparatör få problem med. Om garantin gäller för din telefon kan du faktiskt laga din iPhone utan att ens behöva betala för det. Du bör där därför börja med att kontrollera huruvida garantin fortfarande gäller och om den kan tänkas täcka den skada som har uppstått.

Möjligt att laga en iPhone utan garanti

Möjligheten finns förstås att få sin mobil lagad utan täckning av en garanti, men du behöver då själv stå för hela kostnaden. Det kan dock vara värt att laga sin iPhone om den har skadats, dock inte i alla fall.

En situation då det kan vara värt att rädda telefonen är då skärmen har gått sönder. Kostnaden för att reparera skärmen är nämligen vanligtvis betydligt lägre än vad det kostar att köpa en helt ny iPhone. Till exempel kan det ofta gå på omkring 2 000 kr att laga en iPhone 7-skärm medan prislappen på en ny sådan mobiltelefon ofta är det dubbla (eller mer). Detsamma gäller även för nyare modeller.

Även om du skulle bestämma dig för att köpa en ny telefon, får du sannolikt inte särskilt mycket pengar för din gamla så länge skärmen är skadad. Det kan därför vara ett bättre val att låta reparera den en att kassera eller försöka sälja mobilen.


Publicerat

i

av

Etiketter: