Datakontroll

Hur har du skyddat din data? Använder du backup, är moln-lagring som ett bisarrt ordval. Då har du nog hamnat rätt och var inte orolig vi kommer hjälpa dig förstå alla dessa begrepp och varför det är så viktigt att ha lite koll på dessa termer och varför du måste börja säkra upp dina filer.

Statistik visar att alldeles för få har någon form av backup av sina filer, varken på cd, dvd, extern hårddisk. Ens dator är med andra ord helt fri från skydd vid något så enkelt som en hårddisk som går sönder. Vilket man ska vara fullt medveten om handlar om när inte om.

Idag är det både billigt och lätt att ha en backup hemma, som vi nämnt, skiva, hårddisk men även nätverk för att ha ett helt eget IT system är billigt för hemmet. En NAS (Network Attached Storage) gör att du har ett enkelt sät att skydda dina filer. Moln-lagringen blir allt billigare med Dropbox, Google Drive, Apple iCloud och Microsoft OneDrive är bara ett par exempel på bra lagring.

Börja läs ett par av våra artiklar och vi garanterar att du snabbt kommer förstå hur enkelt det är att skydda dina datorer mot framtida haverier och varför en backup är ett måste.