Landskapsplanera din trädgård

Växter som buskar, träd och andra plantor är de viktigaste komponenterna i en idealisk landskapsplanering. Många människor börjar med att plantera enkla trädgård buskar, såsom ormbunkar, men vissa husägare kommer att gå så långt som att plantera en trädgård av exotiska buskar, som orientaliska, orkidéer, eller ens en vinstock av rosor.

Det är viktigt att förstå att landskapet inte är det enda som behövs för att slutföra ett landskap, men det är en av de nödvändiga elementen. Som regel kommer landskapsväxter vara den mest dominerande delen i hemmets övergripande utseende.Med rätt planering, är det möjligt att uppnå ett visst utseende för ditt hem. Kombinationen av växter, buskar, träd, stenar, stenar och andra element är alla en del av en landskapsdesign som kan göra ett hem ser mer naturligt, ge det personlighet och skapa en avkopplande atmosfär. Förstå det fysiska utseendet på växter kommer att hjälpa till med processen att utforma utsidan av ditt hem. De flesta växter är antingen vintergröna eller lövfällande, även om träd har båda. Det är viktigt att avgöra om dina växter kommer att ha knoppar, växer ur marken, eller blommande på våren.

Vintergröna växter kräver mer solljus än lövfällande växter. De är också mer ömtåliga och lätt skadas av vind. Även lövfällande växter behöver inte så mycket ljus som evergreens, de kräver sol för att överleva och har en tendens att kasta sina blad under vintern.

Plantera träd

Träd kräver mindre underhåll eftersom de inte kasta sina blad. De är mer populära och är mycket igenkännliga, vilket gör dem till en stor attraktion i alla landskap. Buskar är bra i sin egen rätt, men när planteras rätt, kan de skapa en vacker brännpunkt för ett landskap. Träd är mer populära eftersom de kräver lite underhåll. Om de underhålls på rätt sätt, kommer de att ge dig en hel del njutning i många år framöver. När du utformar ett landskap, träd anses i olika kategorier baserat på höjd, stamlängd, blad form och utseende.Olika träd har unika egenskaper, till exempel väder, utseende och färg. De flesta lövträd förlorar sina löv efter det första året, och några trivs långt utöver sin genomsnittliga livslängd. Under sommarmånaderna växer många träd långa, vackra blommor, särskilt om växterna ursprungligen odlades i krukor.

De flesta blommiga buskar kan frodas i en skuggig plats och kan skapa vackra mönster när de planteras på rätt platser. De är mindre vanliga än evergreens, dock, och är ofta planteras mot en vägg eller staket, vilket skapar en samlingspunkt för landskapet. Några exempel på blommande buskar inkluderar och azaleor, ormbunkar, lönnar och gardenias. De flesta lövfällande buskar behöver inte utrymme, men evergreens behöver lite utrymme för att sprida sina löv. Båda typerna av buskar har ett tilltalande utseende, och många människor väljer att använda dem båda tillsammans. Genom att dra nytta av solen och skuggan finns, landskapsarkitektur träden och buskar kan ge hemmet en titt på elegans.

Plantering buskar, träd och växter kan göras individuellt, och alternativen sträcker sig från stora, skrymmande buskar och träd, till växtliknande, smala växter. De som inte vill använda växter, men vill ha lite av landskapet, kan använda bergväggar och stenar, och andra element för att öka intresset för landskapet. När en landskapsplanering är noggrant planerad, kan det ge ett intressant utseende för hem och egendom. Det är alltid bäst att gå med det naturliga utseendet, men eftersom det är mer naturligt och lugnande.

För mer trädgårdsinspiration besök denna sida interiorfragor.se.


Publicerat

i

av

Etiketter: