Så här kommer du igång med webbutveckling

Från bloggarna du läser till apparna i din telefon – webbutveckling ligger bakom mycket av det vi ser och använder på nätet. Om du känner till den här processen kan du hjälpa ditt företag att ligga steget före konkurrenterna och se till att din webbplats fungerar korrekt för dina kunder.

Webbutveckling är det arbete som krävs för att bygga en webbplats för World Wide Web eller ett intranät (ett privat nätverk). Detta kan sträcka sig från att skapa enkla statiska sidor med vanlig text till komplexa Internetapplikationer och elektroniska företag. Webbutveckling är ett allt viktigare område för både företag och konsumenter, med Internet förvandlas till en primär metod för kommunikation, forskning, handel och underhållning.

För att bygga en webbplats behöver du programmerings- och designkunskaper, samt kunskap om de verktyg och tekniker som används inom detta område. Du måste också vara bekväm med att lära dig och använda nya kodningsspråk. Vissa webbutvecklare har en formell utbildning i webbutveckling eller datavetenskap, men det är inte nödvändigt för att komma igång i branschen. Många blivande kodare börjar med att ta gratis kodningskurser och självstudier, vilket kan hjälpa dem att hitta den bästa inlärningsstilen för dem.

När du är redo att lära dig är det en bra idé att ta saker långsamt och försiktigt. Fokusera på en ny färdighet i taget och öva ofta. Det ger dig en stabil grund och säkerställer att du förstår och behärskar koncepten innan du går vidare. För att snabba upp din kodning är det en bra idé att använda ett ramverk. De mest populära ramverken är Angular, React och Vue.

Vad du behöver veta om utveckling av webbsidor

Internet är en viktig del av våra moderna liv, och att ha en imponerande webbplats är ett viktigt sätt att visa upp ditt varumärke. Men att utveckla webbsidor är inte lätt – det krävs faktiskt många olika färdigheter för att bygga en webbplats som du är stolt över.

För det första måste du fundera på vem din webbplats är avsedd för och vilken typ av information du vill tillhandahålla. Detta är ofta en samarbetsprocess, där dina webbutvecklings- och marknadsföringsteam arbetar tillsammans för att komma fram till de övergripande målen för webbplatsen och hur den ska struktureras på backend och frontend. Denna plan kallas för en wireframe och bör refereras till under hela utvecklingsprocessen för webbsidan.

Näst måste du bestämma vilka kodningsspråk som ska användas i ditt webbutvecklingsprojekt. Det mest grundläggande språket är HyperText Markup Language (HTML), som har funnits sedan 1990-talet och är grunden för alla webbplatser. HTML definierar hur en webbsida ser ut, och det kan skrivas i en enkel textredigerare som Notepad++.

Andra kodningsspråk som Cascading Style Sheets (CSS) och JavaScript kan lägga till en hel del extra funktionalitet på en webbplats. CSS separerar stilinformation från innehållsrelaterad data, så det är möjligt att skapa en webbplats som har flera stilar. JavaScript är pricken över i:et eftersom det gör det möjligt för utvecklare att skapa interaktiva funktioner för sina webbplatser.

Hur du hittar de bästa webbutvecklingskurserna

Oavsett om du vill tjäna pengar på att utveckla appar eller starta ett eget teknikföretag är webbutveckling en värdefull färdighet. Den blomstrande start-up-industrin och en sund efterfrågan på jobb inom e-handel, sociala medier, cybersäkerhet, hälso- och sjukvård samt finans driver tillväxten inom sektorn. Oavsett din utbildningsnivå eller erfarenhet av programvara och IT kan du hitta en kurs som uppfyller dina behov. Det finns gratis och betalda kodningskurser, online boot camps, universitetsutbildningar eller till och med heltidsutbildningar. Dina yrkeskrav, karriärmål och föredragna inlärningsstil hjälper dig att välja det som passar dig bäst.

Om du precis har börjat är en kurs på nybörjarnivå som erbjuder praktiska projekt och övningar det bästa sättet att lära sig kodning. Dessa onlinekurser lär dig hur du kodar i HTML och CSS, som är byggstenarna i webbdesign. Sedan får du praktisk övning med mer avancerade programmeringsspråk som JavaScript och Angular.

Ett annat populärt alternativ är en specialiserad webbutveckling från edX. Denna MOOC-plattform (massive open online course) innehåller kurser på universitetsnivå, microdegrees och yrkescertifikat från 140+ ledande institutioner. Dessa kurser ger dig de färdigheter du behöver för att avancera i din karriär inom programvara och IT.

Om du är redo att hoppa in i webbutvecklingsvärlden är det viktigt att förstå vad det handlar om. Det finns gott om resurser där ute, till exempel bloggar och videor som utforskar det dagliga livet för en webbutvecklare på olika företag. Detta kommer att ge dig en bra uppfattning om detta är rätt karriärväg för dig.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Webbapplikationsutveckling är processen att omvandla en digital idé till en fullt fungerande app som körs på webben. Webbappar kan vara allt från en enkel webbplats till en funktionsrik programvarulösning som Salesforce eller Google Docs. Vårt team har utvecklat ett brett utbud av webbapplikationer för advokater, logistikföretag, nystartade vårdföretag och e-handelsföretag för att bara nämna några.

Det första steget för att bygga en webbapp är att förstå marknaden. Det innebär intensiv research för att ta reda på vad användarna är intresserade av och hur din app kan lösa deras problem. Det är också bra att få en uppfattning om vilka funktioner som kommer att särskilja din app från konkurrenterna.

När du har en bra idé är det dags att börja planera. Detta inkluderar att bestämma den bästa teknikstacken och hitta ett pålitligt utvecklingsteam för att bygga din webbapp. Om du inte har egna teknikspecialister kan du överväga att anlita en tredje part för att bedöma kandidater och genomföra tekniska intervjuer.

Om du inte kan validera din webbapp kanske det inte är värt att lägga tid och kraft på att bygga den. Den goda nyheten är att det finns många andra sätt att testa dina idéer utan att spendera en massa pengar. Du kan gå med i relevanta forum och grupper på sociala medier för att diskutera din produkt med potentiella kunder eller helt enkelt be vänner och familj om feedback.

Vad är utveckling av webbappar?

  1. Webbapputveckling är processen att skapa onlineappar som kan användas av användare.
  2. Flera verktyg kan användas för detta ändamål, till exempel Bubble och andra plattformar utan kod.
  3. Det första steget i att utveckla en webbapplikation är att genomföra marknadsundersökningar.
  4. Att få en korrekt förståelse för användarproblemet, dess omfattning och om det finns andra sätt att lösa det är avgörande.

Vikten av WordPress-utveckling

WordPress är ett populärt CMS som är mycket flexibelt, vilket gör att det kan anpassas för att passa behoven hos olika webbplatser. Det är också en plattform för många plugins och teman, som var och en lägger till ytterligare funktionalitet på webbplatsen. Som ett resultat är wordpress-utveckling ett viktigt område för dem som är intresserade av att skapa webbapplikationer.

Den som vill bli wordpressutvecklare bör bekanta sig med själva plattformen och lära sig hur man kodar i PHP och HTML. De bör också skapa en lokal utvecklingsmiljö, som gör det möjligt för dem att leka med programvaran på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom är det tillrådligt att gå med i WordPress-communityn och delta i diskussioner. Detta kommer att göra det möjligt för dem att få trovärdighet och skapa kontakter, samt identifiera framtida trender i branschen.

När en utvecklare har fått en tillräcklig mängd erfarenhet kan de börja fokusera på mer komplexa uppgifter. Det kan handla om att utveckla egna plugins, som de sedan kan publicera i det officiella WordPress-arkivet för fri användning. Dessutom kan de arbeta med kärnan i WordPress, vilket är den underliggande programvaran som gör att den fungerar.

Dessa experter kan hjälpa till att skapa eller rekommendera ändringar för systemets kärna, vilket kan påverka alla webbplatser som använder CMS. Slutligen kan de designa eller optimera anpassade teman för sina arbetsgivare eller kunder. De kan också publicera sitt arbete i temakatalogen för andra att använda på tredjepartswebbplatser.

Hur man kommer in på WordPress-utveckling

  1. WordPress-utveckling innebär att skapa webbplatser för företag med hjälp av CMS med öppen källkod.
  2. Denna roll kräver kodningskunskap inklusive HTML, CSS och JavaScript.
  3. En examen i kodning är ett sätt att utveckla dina färdigheter för denna roll.
  4. Du kan också börja med att arbeta genom online-resurser, som den här serien om PHP på rätt sätt.

Publicerat

i

av

Etiketter: