Vad är webbutveckling?

När webbutvecklare bygger webbplatser eller appar använder de ramverk för att skapa en logisk design. Ett ramverk är en samling instruktioner och kommandon som talar om för en dator hur innehållet i ett dokument ska presenteras. Populära ramverk är bland annat Rails, Angular och Bootstrap. Dessa språk är som ritningar för ett hus och ger programmerare riktlinjer, instruktioner och struktur för att bygga en webbplats eller app.

BLS räknar med att jobben inom webbutveckling kommer att växa snabbare än den totala arbetsmarknaden under det kommande decenniet. Detta beror till stor del på tillväxten av e-handel, som är beroende av väl fungerande webbplatser för att förbli konkurrenskraftig. För att få ett jobb inom webbutveckling på instegsnivå krävs ingen högskoleexamen. Vissa börjar med att lära sig själva, men det hjälper att ha en portfölj som visar arbetsgivarna att du kan skapa en webbplats med de grundläggande byggstenarna.

Vid webbplatser används ofta databaser för att lagra och hantera data. Vanligtvis används ett relationellt databashanteringssystem (RDBMS). Webbutveckling omfattar tre lager, där varje lager bygger på det föregående. Webbutveckling kan kategoriseras som front-end-utveckling eller back-end-utveckling, även om båda innefattar samma grundläggande begrepp.

I den första fasen skapas en prototyp av webbplatsen. Denna prototyp innehåller layouter, bilder, logotyper och andra estetiska egenskaper. Kunden kan tillhandahålla logotypen, eller så kan webbdesignteamet använda en egen logotyp. När designen är klar kan webbutvecklingsteamet börja koda webbplatsen.

Vebsidutveckling

I dagens läge är utveckling av webbsidor en av de trendigaste anställningsmöjligheterna. Webbplatser är de nya affärsadresserna, och varje företag som är verksamt på internet har sin egen virtuella närvaro. Denna trend väntas inte avta inom kort. Med så många företag som väljer denna väg kommer utveckling av webbsidor att förbli ett trendigt jobbalternativ.

För att kunna göra karriär inom webbsidesutveckling måste en student ha vissa datorkunskaper och vara intresserad av webbdesign och -utveckling. Förutom att lära sig webbdesign kräver webbutveckling också programmeringskunskaper. De kurser som krävs omfattar HTML5-standarder och skriptspråk för webbsidor. Eleverna måste få minst ”C” i datakurserna.

Vävsutveckling är processen för att skapa och underhålla webbplatser. Denna process innebär att man utformar en webbplats fram- och baksida. Den omfattar också att vara värd för webbplatsen och att uppdatera dess innehåll. Utveckling av webbsidor är en viktig del av alla företag i dagens moderna tid. Fler användare pratar om sina favoritprodukter och tjänster på internet, så att ha en närvaro på webben är viktigt för att lyckas.

Men medan framsidan av en webbplats är utformad för att göra det enkelt för besökarna att bläddra, innebär backend-utveckling kodning, databasintegration och datainmatning. Denna backend är som den funktionella sidan av ditt hem och involverar JAVA, Ruby, Python och PHP.

Kurser i webbutveckling

Om du vill lära dig att skapa webbsidor kan en kurs i webbutveckling hjälpa dig att nå det målet. Kursen introducerar dig till principerna för webbutveckling och ger dig praktisk utbildning i en mängd olika tekniker. Du lär dig också de viktigaste verktygen och tekniken som behövs för att skapa webbsidor. Utbildningen kan vara användbar både i ditt yrkesliv och i ditt privatliv.

Webbranschen växer snabbt och många etablerade företag söker webbutvecklare. Många av dessa företag har webbplatser som behöver uppdateras och optimeras. Att lära sig att skapa webbplatser är ett utmärkt sätt att bygga upp ett onlineföretag eller en passiv inkomst. Det finns också ett stort utbud av kurser i webbutveckling som passar alla budgetar.

Ett annat bra alternativ för kurser i webbutveckling online är Coursera. Denna webbplats erbjuder onlinekurser i HTML och CSS. Den erbjuder också certifikat och specialiseringar inom webbutveckling i samarbete med partneruniversitet. Specialiseringen ”Web Development for Everyone” ges i samarbete med University of Michigan och innehåller fem kurser som täcker grunderna i webbdesign, programmeringsspråk och design. Dessutom är kursen självgående, vilket gör den lämplig för upptagna yrkesverksamma.

De första två veckorna av en kurs i webbutveckling fokuserar på att lära sig grunderna i HTML. Du får lära dig om HTML-strukturen och webbadresser, verktygen som används för att skriva kod samt HTML5 och webbdesignspråkens historia. Under den andra och tredje veckan lär du dig om HTML-kod och Document Object Model (DOM), en trädliknande modell för webbutveckling. Du lär dig också om navigering, rubriker, länkar, bilder, listor och multimedia.

Inställning av en WordPress-utvecklingsmiljö

  1. WordPress-utvecklare måste sätta upp en utvecklingsmiljö för att påskynda utvecklingsprocessen.
  2. Detta hjälper dem att testa ändringar omedelbart och producera en bättre produkt.
  3. En utvecklingsmiljö gör det också möjligt för dem att lagra WordPress-kärnfiler och plugins.
  4. Detta innebär att de får omedelbar tillgång till de filer de behöver för att göra ändringar.
  5. Utvecklingsmiljön kommer att se ut som vilken webbplats som helst, men den kommer att kunna hämta in filer från den lokala datorn.

Hur många WordPress-plugins bör du installera?

WordPress-plugins kan lägga till funktionalitet till din webbplats. De kan dock också belasta dina webbhotellresurser och få din webbplats att gå långsammare. Därför är det viktigt att välja rätt plugin för din webbplats. Ett plugin av hög kvalitet bör ge dig den funktionalitet du behöver utan att offra din webbplats hastighet.

WordPress-plugins är separata programvaror som kan installeras på din webbplats. De kan lägga till funktionalitet till din webbplats, som kontaktformulär eller anpassningsbara bildgallerier. Du kan också hitta plugins som får din webbplats att se mer professionell ut, lägger till sökmotoroptimering till din webbplats eller förbättrar säkerheten. Det finns gratis och betalda versioner av plugins, så du kan välja vad som är bäst för din webbplats.

När du har bestämt dig för vilka plugins du vill installera kan du ladda upp dem till din webbplats. Du kan göra detta via sidan Plugins i din WordPress-administration. Om du vill ladda upp ett insticksprogram från din dator går du till Insticksprogram och klickar på knappen Lägg till nytt. Välj sedan pluginfilen och klicka på Installera nu. Installationen tar några ögonblick och du kan aktivera den när den är klar.

Plugins är en viktig del av alla WordPress-webbplatser. Även om det är omöjligt att ha för många kan rätt antal hjälpa din webbplats att fungera smidigt. Hur många WordPress-plugins du behöver beror på webbplatsens mål, storleken på din webbplats och andra plugins funktionalitet. En vanlig missuppfattning är att för många plugins saktar ner din webbplats. Hastigheten på en webbplats bestäms dock av kvaliteten på varje plugin.


Publicerat

i

av

Etiketter: