Webbutvecklare skapar webbplatser

En webbplats har makten att göra eller bryta ett företag. Om den inte laddas snabbt, ser gammal ut eller ger en bra användarupplevelse kan kunderna välja att handla någon annanstans. Webbutvecklare skapar webbplatser och program som är tilltalande och lätta att använda och hjälper företag att växa online.

Karriäröversikt

I allmänhet arbetar en webbutvecklare med att omvandla en kunds idé om en webbplats till en faktisk verklighet som kan köras i en webbläsare. Förutom att skriva kod kan de också vara ansvariga för att konstruera webbplatsens design och innehåll.

Planering av projektet

När teamet har en tydlig förståelse för kundens mål börjar de planera hur webbplatsen ska se ut och fungera. Detta innebär att de sätter ihop en översikt över webbplatsen och dess sidor, en så kallad sitemap. Detta är en användbar vägledning för både front-end- och back-end-utvecklare när de skapar webbplatsens innehåll och struktur.

Kodning av webbplatsen

När designen är klar arbetar Front-End- och Back-End-utvecklingsgrupperna för att omvandla den till en funktionell webbplats som körs i en webbläsare. Detta görs med hjälp av tre olika koder – HTML (hypertext markup language), CSS (cascading style sheets) och JavaScript.

Databashantering

Webbutvecklare är också ansvariga för att hantera de data som lagras på en webbplats backend. Detta inkluderar att se till att webbplatsens databaser kan nås, organiseras och hämtas av servrar.

Under utvecklingen måste webbutvecklare också hantera buggar och andra problem som hindrar webbplatsen från att fungera korrekt. De måste kunna identifiera dessa problem och lösa dem på ett metodiskt sätt. De måste också vara detaljorienterade och kunna hålla reda på tidsfrister, projektuppgifter, arbetsflöden och budgetar.

Kurser i webbutveckling

Om du vill slå dig in på området för webbutveckling har du flera olika alternativ. Du kan ta en examen i datavetenskap, lära dig själv online eller delta i ett bootcamp för webbutveckling. Beroende på dina karriärmål kan en av dessa metoder fungera bäst för dig.

edX

EDX är Harvards och MIT:s onlinesamarbete för MOOC:er (massive open online courses). Det erbjuder kurser på universitetsnivå, mikroexamina, yrkescertifikat och fullständiga onlineexamina som ges av 140+ ledande institutioner.

Coursera

Coursera är en plattform för nätbaserat lärande med en enorm portfölj av kurser, inklusive ett brett utbud av ämnen inom webbutveckling. Du hittar allt från kodning med moderna HTML5-taggar till att skapa rolig webbgrafik.

Udemy

Som en av de mest populära plattformarna för att lära sig nya färdigheter har Udemy ett stort urval av gratis och betalda kurser om alla möjliga ämnen. En del av dessa riktar sig till studenter som behöver lära sig en viss färdighet för att kunna göra framsteg inom sitt valda område, medan andra är av mer allmän karaktär och kan användas för att bygga upp en baskunskap för alla utvecklingsområden.

Bootcamps

Om du vill lära dig att koda på ett snabbt sätt är ett bootcamp för webbutveckling ett utmärkt alternativ. De pågår vanligtvis i 13 veckor och förbereder sina studenter med praktiska kodningsfärdigheter som de kan använda för att få ett jobb.

The Bootstrap Developer Program

The Bootstrap Developer Program är en omfattande kurs som täcker många av de viktigaste aspekterna av modern webbutveckling. Du får lära dig att använda Bootstrap-ramverket, ett front-end-verktyg som gör det möjligt att skapa responsiva webbplatser med hjälp av HTML och CSS. Du får också lära dig hur du bygger en webbplats i back-end med hjälp av NodeJS och andra programmeringsspråk som JavaScript. Du lär dig också hur du distribuerar din webbplats på Netlify och Heroku.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapplikationsutveckling är processen att skapa en mjukvaruprodukt som körs över internet. Den här typen av lösning är mer flexibel än native applikationer, som skapas för en specifik plattform. Den är kompatibel med alla operativsystem, vilket gör att företag kan nå fler kunder utan att behöva välja en lämplig plattform.

Fördelar och nackdelar med utveckling av webbapplikationer

En av de bästa sakerna med utveckling av webbapplikationer är att det är kostnadseffektivt, lätt att utveckla och har ett brett utbud av funktioner. Det kan dock också ha nackdelar, till exempel att man måste ansluta till en onlineserver för att fungera.

Karta över användarens resa

Att skapa en användarresekarta är viktigt för din webbplats eftersom den visar användarna vilka steg de ska ta för att slutföra en uppgift. Detta kan hjälpa dem att navigera sig fram på webbplatsen, vilket kan öka din konverteringsgrad med upp till 200 %.

Wireframes och prototyper

Efter användarresekartan är det dags att skapa en wireframe som förklarar hur din webbplats kommer att se ut och fungera. Detta kan inkludera skisser och flödesscheman för att bestämma webbapplikationens övergripande struktur.

I den här fasen bör ditt team också utforma en prototyp som visar upp webbplatsens funktioner. På så sätt kan du samla in feedback från potentiella användare och validera din applikation innan den tas i drift.

Prototyper hjälper dig att förstå hur din webbapplikation kommer att fungera innan du investerar tid och pengar i att utveckla den. Det här tillvägagångssättet sparar också mycket tid genom att du hittar eventuella problem tidigt och kan åtgärda dem innan din app lanseras.


Publicerat

i

av

Etiketter: